Földtulajdonosok figyelmébe

Az általános kataszteri program keretében, telekkönyvezésre előkészítve kifüggesztésre került Csíkszentmárton szántóterületeinek nyilvántartása a polgármesteri hivatalban. A kifüggesztett nyilvántartás megtekinthető, tanulmányozható munkanapokon 8-12 óra között. Az érintettek észrevételeiket augusztus 15-éig nyújthatják be az önkormányzatnál, amely időszak alatt az esetleges módosításokat is megejtik a szakemberek. A fent jelzett időpont után már nem lesz lehetőség a telekkönyvezési dokumentáció módosítására.

Még mindig igényelhetők a komposztládák

Községünkben továbbra is igényelhetők azok az ingyenes komposztládák, amelyeket Hargita Megye Tanácsa hulladékgazdálkodási programja révén biztosít a megyei települések lakói számára. Akik szeretnék szerves eredetű hulladékait komposztálni, azok a helyi önkormányzattól igényelhetik a pár perc alatt összeállítható ládák elemeit. Mint ismeretes, a komposztálással egyrészt csökkenthető az elszállításra szánt hulladékmennyiség, másrészt önerőből elő lehet állítani olyan magas tápanyagtartalommal rendelkező földet, ami palántaneveléshez, virágtermesztéshez szükséges.

Pályázati regisztráció gazdáknak

Felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy a közeljövőben elérhető lesz Magyarország Kormányának a székely gazdák támogatására kiírt pályázata. A megpályázható támogatás felső értéke 15 ezer euró. A támogatást igénybe vehetik úgy jógi, mint természetes személyek, akik mezőgazdasággal foglalkoznak és biztosítani tudnak 25% önrészt. Pályázni lehet mezőgazdasági gépekre, eszközökre, berendezésekre és felszerelésekre, valamint tenyészállatok vásárlására. A pályázatok romániai lebonyolítója a Pro Economica Egyesület. A pályázati dokumentációk összeállításában a gazdák szakmai segítséget kapnak a falugazdászoktól.

Fontos tudnivaló, hogy a pályázat előzetes regisztrációhoz kötött!

Tisztelettel felkérünk minden olyan személyt, aki élni szeretne ezzel a lehetőséggel, hogy mielőbb jelentkezzen a Polgármesteri Hivatalban nyilvántartásba vétel céljából. Az önkormányzatnál pontos tájékoztatást kapnak arra vonatkozóan, hogy milyen adatokat, aktákat kell a pályázat benyújtásához előkészíteni.

Szezonmunkára alkalmazhatók a szociális segélyben részesülők

Csíkszentmártoni magánvállalkozók, cégek figyelmébe!

Felhívjuk a vállalkozók, cégvezetők figyelmét, hogy a 2001. évi 416-os törvény utolsó módosítása értelmében a helyi vállalkozások alkalmazhatnak szociális segélyben részesülő személyeket napszámosként szezonmunkára.

A törvény rendelkezéseinek eleget téve, kérjük a vállalkozókat, hogy amennyiben tudnak biztosítani ilyen munkát és igényelnék a szociális segélyben részesülő munkaerőt, jelentkezzenek  László Antal alpolgármesternél vagy a szociális osztályon.

Scroll Up