Szélesítik a patakmedret

Csíkszentmárton Polgármesteri Hivatala felhívja az érintett helybéliek figyelmét, hogy jelenleg patakmeder takarítási és szélesítési munkálatokat végeznek Szentmárton- és Csekefalva patakán – Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Vízügyi Szakaszmérnökség finanszírozásával. Tekintettel arra, hogy jelenleg a patakmeder szélessége kevés helyen felel meg az elvárt hat méternek, a további katasztrófák elkerülése érdekében jelentős beavatkozásra – meghatározott szélességű és mélységű meder kialakítására – van szükség. Ennek tükrében felkérjük önöket, hogy működjenek együtt a munkálatokat végző szakemberekkel. Ugyanakkor felhívjuk arra is a figyelmet, hogy a munkát akadályozó személyek a vonatkozó jogszabályok értelmében 5-10 ezer lejes bírságra számíthatnak, illetve egy megadott határidőre saját költségre kell kitakaríttatniuk az érintett mederszakaszt.

Csatlakozási határidő

Július végéig még várják azokat a hálózati ivóvízfogyasztókat, akik a vonatkozó előírások értelmében csatlakoznának a szennyvízhálózatra is, hogy elkerüljék a mulasztás miatti bírságolást.

Még mindig igényelhetők a komposztládák

Községünkben továbbra is igényelhetők azok az ingyenes komposztládák, amelyeket Hargita Megye Tanácsa hulladékgazdálkodási programja révén biztosít a megyei települések lakói számára. Akik szeretnék szerves eredetű hulladékait komposztálni, azok a helyi önkormányzattól igényelhetik a pár perc alatt összeállítható ládák elemeit. Mint ismeretes, a komposztálással egyrészt csökkenthető az elszállításra szánt hulladékmennyiség, másrészt önerőből elő lehet állítani olyan magas tápanyagtartalommal rendelkező földet, ami palántaneveléshez, virágtermesztéshez szükséges.

Szezonmunkára alkalmazhatók a szociális segélyben részesülők

Csíkszentmártoni magánvállalkozók, cégek figyelmébe!

Felhívjuk a vállalkozók, cégvezetők figyelmét, hogy a 2001. évi 416-os törvény utolsó módosítása értelmében a helyi vállalkozások alkalmazhatnak szociális segélyben részesülő személyeket napszámosként szezonmunkára.

A törvény rendelkezéseinek eleget téve, kérjük a vállalkozókat, hogy amennyiben tudnak biztosítani ilyen munkát és igényelnék a szociális segélyben részesülő munkaerőt, jelentkezzenek  László Antal alpolgármesternél vagy a szociális osztályon.

Scroll Up