Október 7-én a hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került Csíkszentmártonban a Nemzetközi Öregfiú Fociturné, amely összességében tehát már a hetedik kiírása volt a sorozatnak.

Idén 5 csapat vett részt a küzdelmekben, a házigazda Csíkszentmárton mellett két magyarországi testvértelepülésünk, Mórahalom és Kenderes, továbbá Székelyvécke és Csíkszentgyörgy öregfiú csapatai. A sporteseménynek a helyi műgyepes futpallpálya adott otthont.

A lebonyolítási rendszer körmérkőzések révén valósult meg, vagyis mindenki játszott mindenkivel és a végelszámolásban a gyűjtött pontszámok alapján rangsorolták a csapatokat. Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény döntött az érintett csapatok között.

Eredmények: Kenderes 1-0 Csíkszentgyörgy, Mórahalom 2-1 Székelyvécke, Csíkszentmárton 7-0 Kenderes, Székelyvécke 0-2 Csíkszentgyörgy, Csíkszentmárton 4-0 Mórahalom, Székelyvécke 4-0 Kenderes, Mórahalom 1-3 Csíkszentgyörgy, Csíkszentmárton 1-0 Székelyvécke, Mórahalom 6-0 Kenderes és Csíkszentgyörgy 1-3 Csíkszentmárton.

Végeredmény: 1. Csíkszentmárton 12 pont, 2. Csíkszentgyörgy 6 pont, 3. Mórahalom 6 pont, 4. Székelyvécke 3 pont, 5. Kenderes 3 pont.

A turnét tehát nagy örömünkre a házigazda Csíkszentmárton Öregfiú csapata nyerte, vagyis helyben maradt a győztes trófea. A csapat összetétele (12 fő): Bálint Zoltán, Bartha László, Bartha Zsolt, Botta József, Császár Róbert, Izsák András, Kömény Szilárd, László Antal, Miklóssy Csaba, Nagy István, Nagy Levente Zoltán és Olteán Dániel.

Bodó Szabolcs