Az elmúlt három hónapban három tűzesethez riasztották az illetékes szerveket Csíkszentmárton Községben- számolt be Gergely Attila helyi tűzoltóparancsnok. Két esetben sikeresnek bizonyult a tűzoltók közbelépése, időben sikerült megakadályozni a tűz terjedését, ám egy alkalommal a helyi önkéntes tűzoltók késői riasztása miatt nem sikerült megmenteni a tűzesetben érintettek javait.

Ekkor a csíkszeredai hivatásos tűzoltóság telefonszolgálata értesítette a helyi önkéntes tűzoltóság tagjait, ami már a hatékony közbelépés szempontjából időveszteségnek bizonyult.

A későbbiekben a tűzben érintettek lakóházát a község lakóinak adományából és a Polgármesteri Hivatal segítségével sikerült végül lakhatóvá tenni.

A tűzoltóparancsnok megjegyezte, hogy hasonló esetekben javallott előbb a helyi tűzoltóalakulatot értesíteni a mielőbbi helyszínre érkezés és közbelépés érdekében de megelőzés céljából fokozottan figyeljenek a kémények és tűzhelyek karbantartására is.

Továbbá felhívja a lakosság figyelmét, hogy a Csíkszentmárton Község háztartásaiban tűzvédelmi ellenőrzésre készülnek a helyi önkéntes tűzoltóság tagjai március-április hónapok folyamán. Ebben kérik a lakósság együttműködését.