Az Önkormányzat Képviselő-Testület és Csíkszentmárton Polgármesteri Hivatala közös együtműködésének köszönhetően idén december 17-én az Antalffy János Művelődési Házban összességében immár hetedik alkalommal került megrendezésre a Szeretetnap és karácsonyi vásár községünkben.

A rendezvénysorozat az előző évekkel ellentétben ezúttal nem a délelőtti, hanem a délutáni-esti órákban zajlott, ezzel is mintegy még meghittebbé téve a karácsonyi készülődést. Az eseményt idén a Kormorán zenekartól származó „Ki szívét osztja szét, az élet csak övé…” mottóval illették.

Színes programkínálat várta a résztvevőket Advent harmadik vasárnapján a művelődési házban, ahol délután 3 órakor Birtalan Sándor polgármester ünnepélyes keretek között megnyitotta a rendezvényt. Ezt követte a Baka János Egyházi Kórus előadása, majd a Poszogó Fúvószenekar ünnepi koncertje. Adventi ráhangoló előadással készültek a Tivai Nagy Imre Szakközépiskola III. osztályos diákjai, de fellépett a helyi Napsugár néptánccsoport is. Előadással készültek továbbá a Csak Tiszta Forrásból Népdalvetélkedőn résztvevő gyerekek és Adventi-Karácsonyi műsort láthattunk az V-VIII. osztályos diákoktól is. Ezután a Szívecskék Aerobik csoport lépett fel, majd a Falusi Kalandok civilszervezet jóvoltából következett a Mézeskalácsfalu árverés, amely során a licitálásra kerülő mézeskalács házikókért befolyt pénzösszeget a szentmártoni és a csekefalvi óvoda adományozására fordították.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

A rendezvény ideje alatt a résztvevők megtekinthették és megvásárolhatták 27 helyi termelő kiállított portékáit a művelődési ház udvarán. Az eseményt egy lélekemelő adventi koncert zárta az Amabile Duó előadásában.

A programokba bekapcsolódók közül sokan pénzbeli adományokkal támogatták az önkormányzati képviselők kezdeményezését. A felajánlásokból az egyedülálló személyeknek 57 ajándékcsomagokat, a rászoruló falustársainknak pedig 28 élelmiszercsomagot állítottak össze. A szervezők hálásan köszönik minden jó szándékú embernek, hogy ezúttal is hozzájárultak a jótékonysági akció sikeréhez.

Bodó Szabolcs

Nem érhető el leírás a fényképhez.