Szüreteltek a fiatalok

A hagyományokhoz híven idén is sikerült szüreti bált szervezni községünkben, szeptember 30-án. Az eseményhez a csíkszentmártoni és csekefalvi fiatalok is hozzájárultak, így idén 15 csőszpár vett részt a bál megszervezésében. Az előkészületet már augusztusban elkezdtük, hogy szeptember végére minden rendben legyen. A legelső lépés a tánc összehangolása és begyakorlása volt, ami szerencsére zökkenőmentesen zajlott. Persze a háttérmunka eközben is töretlenül folyt, ami számomra amennyire stresszes volt, annyira izgalmas is, hiszen alig vártuk már, hogy szeptember vége legyen, és mindenki láthassa, mennyit készültünk erre a napra.

A bál napja a megszokott módon szentmisével kezdődött, így áldással és a plébános úr bíztató szavaival indulhattunk útnak és járhattuk körbe a községet. Először Csekefalva felé vettük az irányt, ahol több helyen is finomabbnál finomabb süteményekkel, szendvicsekkel vártak bennünket, mi pedig ennek örömére táncra is perdültünk. Szentmártonon is hasonló helyzet várt, nagyon sok helyen kínáltak meg, a végén már tele is volt a hasunk, de persze mindenhol megkóstoltunk valamit, és a sok tánc után már volt is hely a következő adag süteménynek. A felvonulást Kisperjésen zártuk, ott is nagy örömmel fogadtak minket, és még a nap végén sem voltunk túl fáradtak ahhoz, hogy ott is táncoljunk egyet. Nagyon jó volt a hangulat egész nap, a zene és énekszó sok embert kíváncsivá tett, szinte minden kapu előtt volt, akinek integetni, és persze szőlőt ajándékozni.

A bál is nagyon jól lezajlott, sok ember eljött, hogy velünk mulasson, amiért nagyon hálásak voltunk, és reméljük, hogy mindenki annyira jól érezte magát, mint mi.

Nagyon örülök, hogy sikerült ezt megvalósítani, és hálás vagyok, hogy ennyien támogatták a fiatalságot, hiszen a hagyományokat meg kell őrizni. Csak remélni tudom, hogy az elkövetkezendő években is lesz lehetőségem átélni azt, ahogy Csíkszentmárton fiataljai lóháton, zeneszóval, boldogan járják végig a községet.

Részeg Anett

Szüreteltek a házasok is

A tavalyi év nagy sikere után október 7-én második alkalommal került megrendezésre a Házasember Szüreti Bál Csíkszentmártonban, idén is a Potyó utcai lakosok kezdeményezésére.

A szentmártoni zenészek kíséretével összesen 29 csőszpár hívta bálra a falu népét, muzsikaszóval és tánccal győzve meg a település lakóit az esti mulatságon való részvételre, amelyen a jó hangulatot és a talpalávalót Haricska Gábor és zenekara biztosította.

Nincs elérhető leírás.

A szervezők örömmel nyugtázták, hogy idén is egy jól sikerült eseményt tudhatnak maguk mögött. A rendezvény megvalósulását támogatták: Csíkszentmárton Község Önkormányzata, Aklos Közbirtokosság, Csekefalvi Közbirtokosság, Bocskor Pékség, Szőcs Auto Prest Kft., Tulit Vendéglő, Ferati Kft., Bodó Mónika, László Attila, Miklósi Attila, Nagy Ottilia, Schrádi Ica, Gergely Magdika, Nagy Zsolt, György Júlia.

Bodó Szabolcs