Karácsony előtt 131 helybéli idősnek tették szebbé az ünnepét a helyi tanácsosok, akik a Szeretetnapi felajánlásokból ajándékcsomagokat állítottak össze, majd azzal lepték meg a rászorulókat.

Idén is megszervezte Szeretetnap elnevezésű jótékonysági rendezvényét a helyi önkormányzati képviselő-testület. A december 15-ei eseményt a délelőtti szentmise után a központi parkban kezdődött, ahol 14 helyi vállalkozó kínálta termékeit, miközben kürtőskalács-  és pogácsasütésbe kapcsolódhattak be a gyermekek. Természetesen nem maradt el a polgármester köszöntője után a kulturális műsor sem, amely révén a helyi fiatalok tánc- és énektudásukat mutatták meg a helyieknek. Díjazták a karácsonyi témában meghirdetett pályázatra benyújtott rajzokat és gyermekfoglalkozáson is részt vehettek a legkisebbek. Az évszakhoz képest meleg időben benépesedett a park minden szeglete, a programba bekapcsolódók közül sokan tartós élelmiszercsomagokkal, illetve pénzbeli adományokkal támogatták a képviselők kezdeményezést.

Nem változott ugyanis a szervezők célkitűzése, a felajánlásokból ajándékcsomagokat állítottak össze, és olyan helyi időseket örvendeztettek meg, akik leginkább rászorultak a szeretetre, törődésre. Az adományokból és a begyűlt 4200 lejből – amelyre szintén tartós élelmiszert vásároltak – összesen 131 csomagot állítottak össze. Egyrészt 51 szegényebb körülmények között éli helybélinek élelmiszercsomaggal, míg 80 magányos idősnek meglepetéscsomaggal próbáltak szebbé tenné az ünnepét a tanácsosok és a polgármesteri hivatal alkalmazottai, akik a csomagokat karácsony előtt osztották ki – tájékoztatott László Antal. Az alpolgármester hozzátette, hálásan köszönik minden jó szándékú helybélinek, hogy hozzájárult a jótékonysági akció sikeréhez, ugyanis általuk éreztethették a helybéli idősekkel, hogy van egy közösség, amire számíthatnak.