Csíkszentmárton Község Polgármesteri Hivatala értesíti a lakosságot a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében hozott intézkedésekről:

  • Az önkormányzat épületében szünetel a személyes ügyfélfogadás, szükséges dokumentumok igénylésére e-mailen (office@csikszentmárton.ro), illetve postai úton (Csíkszentmárton 40. szám) van lehetőség. Sürgősségi esetekben a 0266-332122-es telefonszám, munkaidő után pedig a polgármesteri hivatal alkalmazottai hívhatók.
  • Mivel a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetés Ügynökség (APIA) felfüggesztette a mezőgazdasági támogatások igényléseinek elvételét, így az önkormányzat is szünetelteti a földes igazolások kiadását, illetve a kérelmezési iratcsomók összeállítását egyelőre április 6-áig.
  • A pénzügyminisztérium közleménye szerint kedvezményes adófizetés időpontját meghosszabbították június 30-áig, így javasolt mellőzni a személyes befizetést, helyette lehetőség van a ghiseul.rooldalon az online adózásra.
  • Karanténterületnek jelölték ki a Sportbázis (Csíkszentmárton 38.sz.) épületét, emiatt minden ott tartott kulturális- és sporttevékenységet meghatározatlan időre felfüggesztenek. További információkat ez ügyben László Antal alpolgármestertől lehet kérni telefonon.
  • A belügyminiszter bejelentése értelmében március 16-ától kötelezően házi elkülönítésbe kell vonuljon mindenki, aki azokból az országokból érkezik Romániába, ahol több mint 500 koronavírussal fertőzött beteget regisztráltak. A szabály azokra is vonatkozik, akik a határátlépésnél nem mutatják a koronavírus tüneteit. Március 15-én az alábbi országokban érte el a megbetegedések száma az 500-at a hivatalos országos adatok szerint: Olaszország, Spanyolország, Németország, Franciaország, Svájc, Nagy-Britannia, Norvégia, Svédország, Hollandia, Dánia, Belgium, Ausztria, Amerikai Egyesült Államok, Kína, Dél-Korea, Japán, Irán.