Az aradi vértanúk

„Csak az hal meg, akit elfelejtenek.” Ezzel a mottóval emlékeztek meg az aradi vértanúkra október 6-án a Tivai Nagy Imre Szakközépiskola diákjai. A nemzeti gyásznapon az iskola színtársulata, a VI-os és VII-es diákok egy kis műsorral készültek. Az idén a vértanúkra, mint honvédekre emlékeztünk. A fiúk a vértanúk utolsó mondatait olvasták fel, míg a lányok a feleségeknek, családnak írt utolsó üzeneteket ismertették. A kis jelenet a honvédek kivégzését hivatott bemutatni. A zászló mögött felsorakozott fiúk, a vértanúknak a halhatatlanságát jelképezték.

Vörösmarty Mihály Szózatával és a magyar himnusz éneklésével zártuk a megemlékezést, majd a műsor után a kis színjátszóink koszorút helyeztek el az iskola főbejáratánál. Köszönetet mondunk támogatóinknak.

A pesti srácok

Október 23-án az ’56-os forradalomra emlékeztek a csíkszentmártoni Tivai Nagy Imre Szakközépiskola diákjai és tanárai. Az idei műsort a „pesti srácokra”, vagyis a fiatalokra emlékezve állítottuk össze. „Anyádnak ne szólj egy szót se!” jelmondattal a diákok egy kis jelenetet adtak elő, az iskolában zajló akkori eseményekről.

A versek, énekek és egy táncjelenet a kis forradalmárok élni-akarását tükrözték. Színjátszóink nagy lelkesedéssel tanulták a szerepeket, dícséret illeti őket, mivel csak egy hét állt rendelkezésükre a fellépésig. Köszönetet mondunk Sánta Judit tanárnőnek, Szabó József tanár úrnak, valamint Gábor Enikő táncoktatónak. Külön köszönet a tanár kollégáknak, akik lehetővé tették a próbáinkat. Megköszönjük a támogatást a szülőknek és a Polgármesteri Hivatalnak. Külön köszönet Benke Mónika könyvtárosnőnek, aki a foglalkozásokkal a kis színészeinket bátorította.

Méhes Ágnes