Leaszfaltozzák a 123-as jelzésű út Csíkszentmártonból Csinódig vezető, 14,5 kilométeres szakaszát a következő években. A kivitelezési szerződést január 28-án írták alá községünkben. Az eseményen elsőként Gergely András üdvözölte a beruházást, rámutatva annak turisztikai vonzatára is. Majd György József, Csíkszentgyörgy polgármestere mutatott rá az aszfaltozás – főként a csinódiakra és egerszékiekre nézve jelentős – hozadékaira. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint az öt éves futamidejű munkálat Úzvölgye értékét növeli majd.

Adrian Chiorean, a megyei önkormányzat műszaki igazgatóságának igazgatóhelyettese ismertette a munkálatokra vonatkozó műszaki adatokat: a beruházás szerződésbe foglalt értéke 35,1 millió lej, amelyből 14,5 kilométernyi útszakaszt aszfaltoznak le. A tervek szerint a szükséges alapozási munkálatok, az aszfaltozás és törtkő útpadka kialakítása mellett feljavítanak egy meglévő hidat, és további négy újat építenek ki. Mindemellett mellékutcákat, kapubejáratokat, támfalakat, vízelvezető árkokat alakítanak ki, és kihelyeznek forgalombiztonsági elemeket is.

A negyvenöt hónapos futamidejű tennivalókat a székelyudvarhelyi Multipland Kft. végzi el, melynek képviselője tisztázta, igyekeznek úgy ütemezni a munkát, hogy a lehető legkevésbé akadályozzák a forgalmat az említett útszakaszon. Az esemény végén az illetékesek aláírták a kivitelezési szerződést.