Több könyvbemutatót is tartottak az elmúlt időszakban községünkben.

Másik szememben a vessző

December 15-én a Tivai Nagy Imre Társaság szervezésében Író-Olvasó találkozót tartottak az Antalffy János Művelődési Házban. A könyvbemutató meghívottja a csíkszeredai Szondy-Adorján György költő, író volt, aki a „Másik szememben a vessző” című verskötetét tárta az olvasók elé. Szerzeménye az emberi lét időben kibomló önmagát, a lenni tudás boldogságát kutatja. A rendezvényt Csíkszentmárton Polgármesteri Hivatala támogatta.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Ferencesek főztje

Szintén aznap, december 15-én tartották meg egy gasztrokulturális est keretében a Ferencesek főztje című könyv bemutatóját is a Csekefalvi Közbirtokosság székházában. A mű egy igazi gasztronómiai időutazás, hiszen a csíksomlyói szerzetesek 1690-es években írt kéziratos szakácskönyve 330 évvel később a lehető legelegánsabb és legmodernebb köntösben kerül az olvasó elé. A receptek a régiek, de minden más vadonatúj, amelyet a Szőcs Előd – Gáll Tímea – Cseh Levente szakácshármas gondolt és főzött újra. A zártkörű rendezvényen a Csíkszentmártoni Egyházközség köszönetet mondott mindazoknak a kiemelt támogatóknak, akik az év során sokat tettek elkezdett terveinek megvalósítása érdekében. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki felhívta a figyelmet a további pályázati lehetőségekre.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

100 alcsíki és kászoni recept

Nagy sikernek és teltháznak örvendett december 18-án a 100 alcsíki és kászoni recept című szakácskönyv bemutatója az Antalffy János Művelődési Ház dísztermében. A rendezvényt Birtalan Sándor polgármester nyitotta meg, majd Demeter László, a Tortoma Kiadó igazgatója, illetve a kötet szerzői, Jánossy Alíz gasztronómiai szakíró és Bartalis Előd fotográfus osztották meg tartalmas gondolataikat az érdeklődőkkel az új kötet megszületésével kapcsolatban. A bemutató végén többen is megvásárolták a szerzők által dedikált szakácskönyvet, azok a háziasszonyok pedig, akik receptjeikkel hozzájárultak a mű létrejöttéhez, külön tiszteletbeli ajándékkönyvet kaptak.

Bodó Szabolcs

Nem érhető el leírás a fényképhez.