Gyertyagyújtási szertartások, hajnali misék, karácsonyi koncert, mézeskalács falu kiállítás, szeretetnap – sokszínű programkínálatból választhattak a csíkszentmártoniak adventben.

 

Községünkben az adventi várakozás időszakát idén is ünnepélyessé tették az önkormányzati képviselők. A Schrádi Ilona segítségével elkészült községi adventi koszorún eddig minden szombaton 17:45-kor gyúlt ki egy-egy gyertyaláng. Az első három gyertya fénye mellett az 5-8 osztályosok, a líceum diákjai és az elsőáldozásra készülők csoportja törekedtek elmélyíteni a gyertyák fényének üzenetét. Advent negyedik szombatján az utolsó gyertyaláng ünnepélyes meggyújtására az óvodás gyermekek várják a község lakóit.

 

Hintón érkező Mikulás, angyalsegédekkel díszített fa

 

A Mikulás december 5-én hintón érkezett községünk gyermekeihez, örömet szerezve így kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Varázslatos zsákjának tartalmáról a Vicus Com Kft., a Bene ABC és a Ferati üzletek gondoskodtak, illetve az esemény gördülékeny lebonyolítását a helyi önkormányzati képviselő-testület vállalta fel.

December 9-én a központi parkban állított karácsonyfát a helyi önkormányzat, a feldíszítésében a fiatalok és kisdiákok segítettek. Ezúton is köszönet minden olyan tevékeny gyereknek, aki kétkezi értékes munkájával hozzájárult a községi karácsonyfa ünneplőbe öltöztetéséhez.

 

Trio Camerata

 

December 10-én este 19 órától karácsonyi hangversenytől csengett az Antalffy János Művelődési Ház. Veress Csaba és Péter Ernő hegedűművészek, valamint Szabó Levente orgonaművész örvendeztették meg a közönséget nagy klasszikusaink válogatott műveivel.

 

Ha adsz, megtelik a szíved

 

December 11-én újból megtartotta Szeretetnapi jótékonysági rendezvényét a helyi önkormányzati testület, amelynek idén az Antalffy János Művelődési Házban adott otthont. A helyszínen 24 vállalkozó kínálta termékeit, miközben gazdag előadássorozatba kapcsolódhattak be az arra járó érdeklődők, megcsodálhatták majd licitálás útján vásárolhattak a Falusi Kalandok Mézeskalács Falu kiállítására készített szebbnél szebb mézeskalácsházikók közül.

A programokba bekapcsolódók közül sokan tartós élelmiszercsomagokkal, illetve pénzbeli adományokkal támogatták a képviselők kezdeményezését. A felajánlásokból ajándékcsomagokat állítanak össze a községben élő rászorulók számára. A szervezők hálásan köszönik minden jó szándékú embernek, hogy hozzájárultak a jótékonysági akció sikeréhez.