A tavalyi évhez hasonlóan idén is teltház fogadta a községünkben második alkalommal megtartott nótaestet március 9-én az Antalffy János Művelődési házban.

„Nem élhetek mozsikaszó nélkül” mottó alatt a csíkszentmártoni Részegh és Keresztes család szervezésében idén is megrendezésre került a hagyományőrző népi zenés nótaest községünkben. A szervezők a környező települések népi hangszereken játszó zenészeit szólították meg és a magyar nótát kedvelő közönséget hívták bekapcsolódni a második csíki tivornyázásba, amelynek céljaként a zenei hagyományok őrzését és továbbadását tűzték ki.

A meghívásnak eleget téve a környék zenészbarátai idén is összegyűltek, hogy közösen előadják produkcióikat. Összesen 48 zenész volt jelen a nótaesten, köztük a csíkszentgyörgyi Baráti Társaság zenekar, a csíkszentimrei Balló Attila és zenekara, az újtusnádi zenekar, a csíkmindszenti zenekar illetve a Csíki Góbék népi zenekar.

A teltházas vendégsereg kb. 240 személyből állt, a tivornyázásra a csíkszentmártoniak mellett szinte az összes környékbeli településről érkeztek vendégek, nevezetesen Csíkszentgyörgyről, Csíkmenaságról, Csíkszentkirályról, Csíkszentimréről, Csíkszentsimonról, Csatószegről, Csíkkozmásról, Nagytusnádról, Újtusnádról és Lázárfalváról is.

Az esemény sikerességén felbuzdulva a Részegh és a Keresztes család tervében a jövő évi, III. Csíki Nótatalálkozó megszervezése is ott szerepel.

Bodó Szabolcs