Idén is igényelhetik a gazdák az egységes mezőgazdasági támogatásokat.

A tavalyi évvel ellentétben idén a halasztások miatt március 1-hez képest bő egy hónappal később, április 4-én indul az egységes mezőgazdasági támogatások igénylési időszaka. A kérelmek egészen június 17-ig nyújthatók be a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökségnél (APIA). Az előző évekhez hasonlóan tehát idén is két és fél hónap áll a csíkszentmártoni gazdák rendelkezésére, hogy igényeljék az egységes mezőgazdasági támogatásokat az APIA helyi kirendeltségénél.

A gazdáknak ezúttal is az a Polgármesteri Hivatalhoz kell fordulniuk a kérelmekhez szükséges igazolások igénylése érdekében – ahol szükség esetén az igénylési iratcsomó összeállításában is segítséget nyújtanak az illetékesek. A Polgármesteri Hivatal Mezőgazdasági Irodája felhívja a helyi gazdák figyelmét, hogy a támogatás igényléséhez szükséges kérelmezési csomagok összeállításához előzetes előjegyzés szükséges a 0735853501-es vagy a 0266332122-es telefonszámon.

Szükséges iratok a támogatáshoz

A kérelmezési csomagok összeállításához a következő iratokat kell magukkal hozniuk az érintetteknek: személyazonossági igazolvány, állatlétszámot igazoló akta (állategészségügyi kártya vagy igazolás), folyószámla-kivonat, bérelt területek esetén bérleti szerződés. Amennyiben más településen is gazdálkodnak, az illetékes önkormányzattól kibocsátott, területekre vonatkozó igazolásra is szükség van.

Bodó Szabolcs