Többek között sportesemények, könyvbemutató, gazdafórum és népművészeti kiállítás is lesz az idei falunapokon, melyre minden helybélit várnak.

Négynapos falunapi programot állított össze idén a helyi önkormányzat – június 13-16. között lesz lehetőségük a helyieknek kikapcsolódni. Csütörtökön, június 13-án az óvodások Egy éjszaka az óvodában elnevezésű programon vesznek majd részt, délután pedig a műfüves pályán a focicsapatoké lesz a főszerep, a Bocskor Pékség Kupán bizonyíthatnak a sport kedvelői. Este hét órától könyvbemutató lesz a könyvtárban: Nagy József A határvédelem évszázadai Székelyföldön című könyvét ismerhetik meg az arra kíváncsiak.

Pénteken 10 órától kezdődik a helyi iskolások focibajnoksága, miközben az 1-4. osztályosok különböző foglalkozásokon vesznek részt. Este hét órától Népművészeti kiállítás nyílik Csekefalva 406. szám alatt, ahol Hegyi Anikó saját gyűjtésének elemeit mutatja meg a nagyközönségnek a csűrjében kialakított bemutatótérben. Az érdeklődők láthatnak majd többek között gyergyószéki, csíkszéki, udvarhelyi, kászoni, széki és kalotaszegi felnőtt viseleteket. A tárlat egészen vasárnap délutánig látogatható. Emellett népviseletbe öltöztetett babákat, lakástextíliákat és használati tárgyakat is. A pénteki program az este nyolc órától kezdődő mezőgazdasági fórummal zárul a helyi könyvtárközpont tetőtéri termében – amelyet a Székelyföldi Falugazdász-hálózat szakemberei tartanak.

Szombaton reggel hét órakor zenés ébresztőt fújnak a falu utcáin a helyi Poszogó Fúvószenekar tagjai, 11 órától főzőverseny lesz a barompiacon, 12-től traktorista ügyességi versenyen bizonyíthatnak a helybéliek, majd sörivó versenyen, kötélhúzásban és báránysaccban is megmérettethetnek. Délután három órától tűzoltó bemutatón lehetnek szemtanúi egy lángra lobbant autó oltásának az arra kíváncsiak. Vasárnap déltől községünk ad otthont az idei Alcsíki Fúvóstalálkozónak, amelyen nyolc fúvószenekar vesz részt. Azt követően a Labdarózsa néptánccsoport, utánuk pedig a helyi szülők Rongy Elek a példakép című előadásukkal szórakoztatják a jelenlévőket. Az Alcsíki Népi Zenekar előadása után a falunapi programsorozat a sepsiszentgyörgyi Fusion zenekar este nyolc órakor kezdődő koncertjével zárul.