A Magyar Pékszövetség életműdíjjal tüntette ki Bocskor István pékmestert, elismerve a sütőiparban betöltött szerepét, eddigi munkásságát.

November 11-én életműdíjat vehetett át Bocskor István, a csíkszentmártoni Bocskor Pékség vezetője. A díjátadásra a Magyar Pékszövetség éves közgyűlése keretében került sor, amelyet idén a magyarországi, Zala vármegyei Hévíz városában rendeztek.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Megkeresésünkre Bocskor István elmondta, az utóbbi években a magyarországi pékek mellett már határon túli pékeknek is osztottak díjakat, tavaly épp a GastroPan kapta meg ezt az elismerést. A pékmester kijelentette, nagyon örül ennek a díjnak, de ez nem egyéni kitüntetés, hanem egy nagyon kemény csapatmunka eredménye: „Számunkra ez a díj egy nagy meglepetés volt, de nagyon örülünk neki. Ezt a díjat általában a vezetőnek adják, de a vezető nincs kollégák nélkül. Ezt nem egyedül éred el, nem egyedül a tied, hiszen mögöttem is egy nagyon komoly csapat van és ez a díj a csapat érdeme. Az, hogy én vehettem át vagy hogy a díjon az én nevemet írják, az egy nagy megtiszteltetés, de ezt a díjat én nem a saját magaménak tekintem, hiszen ebbe a csapatnak minden egyes tagja beletette a munkáját, energiáját, innovációját. Tehát én nem lehetnék itt, ha nincs a mögöttem lévő csapat, akik rendkívül elkötelezetten dolgoznak nap, mint nap és hisznek azokban az értékekben, amit csinálunk, amit képviselünk, hisznek abban, hogy jó úton járunk, mert ezek azért rögös, nehéz utak.”

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Hozzátette, ez a díj nemcsak a Bocskor Pékségnek szól, hanem egy kicsit Csíkszentmártonnak és Székelyföldnek is: „Mi azt gondoljuk, hogy tudunk újat letenni az asztalra, még magyarországi viszonylatban is, vagyis életképes mindaz, amit most itt csinálunk.”

Bodó Szabolcs