Az idei tanévtől a helyi Tivai Nagy Imre Szakközépiskola diákjai tartják rendben a községi központi parkot. Szeptemberben elvégezték az első tennivalókat.

Az iskolakezdés utáni napon nagy munkában találtuk a helyi diákok egy részét a központi parkban. Szorgos tanulók gerebélték össze az elszáradt növényzetet, a lehullott leveleket, seperték a járdát, talicskával szállították el az így összegyűlt hulladékot. Tánczos Vilmos, az egyik vezető tanáruk kérdésünkre elmondta, az önkormányzattal kötött megállapodás értelmében idén a tanulók végzik a központi park karbantartását gyakorlati óráik alatt.

Szeptember 10-én a tízedik osztályos diákok használták ki az év eleji könnyebb napokat és fogtak hozzá a park rendbetételéhez. A következő időszakban is figyelnek a park állapotára, mint Tánczos Vilmos fogalmazott, „jó gazda módjára szemmel tartják a parkot, és amikor amire szükség van, azt elvégzik ott”. Arra is kitért, hogy a közterületek rendben tartása közösségi ügynek is nevezhető, „hazafias tett”, emiatt szívesen tettek eleget a községvezetés javaslatának.