Boldogságunk keresésének útján járunk. Ennek egy újabb állomása keresztény életünk legszentebb ünnepe, a húsvét. Rohanó világunk semmi jót nem ígér számunkra. Ha nézzük a világ történéseit: lecsengett világjárványt, zajló háborút, újabb és újabb gazdasági világválságot, feltehetjük magunknak a kérdést: vajon mit teszünk rosszul? Nem kell sokat filozofálni azon, hogy ha mindenki a maga lelkében a jóra törekedne, embertársában csak a jót és a szépet látná meg, ez a világ nem arra tartana, amerre tart. Szeressük jóvá egymást, egymásnak ne a rossz tulajdonságait soroljuk fel nap mint nap, hanem tanítsuk meg lelkünket arra, hogy a biztató szó, a jó tulajdonságok gyakoribb felsorolása, embertársunkat, önmagunkat jobbá tudja tenni!

 Húsvét közeleg, a nagypénteken értünk szenvedő Krisztusunk dicsőséges feltámadása. Hinni akarom azt, hogy az áldozat nem volt hiábavaló. Akarjuk a jót, a szépet, mint ahogy a természet tavasszal, úgy mi is tudjunk megújulni.

Ezen gondolatok jegyében kívánom, hogy legyen mindenkinek egy szép, lelkiekben gazdag húsvéti ünnepe, és ha megpihentünk, újult erővel folytassuk megkezdett munkánkat.

A feltámadás öröme töltse be és ragyogja be életünket! Boldog Feltámadást!

Birtalan Sándor
polgármester