„Isten, Haza, Család” volt a mottója az idei megemlékezésnek, ünnepnek, amelyet az 1848-49-es hősök tiszteletére szerveztek.

A helyi Tivai Nagy Imre Szakközépiskola diákjai, kis színészei, zenés, verses, táncos műsorral készültek. Március 15-én a helyi kultúrotthonban léptek fel az iskola tanárai, diákjai, valamint pár szülő jelenlétében. Ezt követően, a mórahalmi vendégeinkkel közösen ünnepelve, a vasárnapi szentmise után is bemutatták műsorukat.

Isten, haza, család a közösségünk három tartópillére, a jövőnk záloga. Az idei ünnepen az ötödik, hatodik valamint a hetedik osztályosok készültek nagy lelkesedéssel. A kis színdarabbal egy akkori család mindennapjaiba tekinthettünk be, a legények tánca a toborzást jelenítette meg. A forradalom kimenetelét a látványos tánc és ének szemléltette, felcsillantva a reményt, a jövőt.

Lehet, hogy egy kép erről: 18 ember, táncoló emberek és hegedű

Műsorunkat mindkét alkalommal a magyar és székely himnusszal zártuk, majd a gyerekek koszorúkat helyeztek el a megemlékezés méltó befejezéseként.

Köszönetet mondunk a gyerekeknek, szülőknek, tanárainknak, valamint a Tivai Nagy Imre Társaságnak a támogatásért. Köszönet illeti Kovács Zsolt pap bácsit a támogatásért, valamint a helyi önkormányzatot, hogy az idén is rendelkezésünkre bocsátotta kultúrotthont. Köszönet mindazoknak, akik a vasárnapi szentmise után süteménnyel, üdítővel kínálták meg kis színészeinket.

Méhes Ágnes, tanárnő